De ce sa vizitati Timisoara?

Timisoara este cel mai mare oras din vestul tarii si al treilea mare centru cultural al Romaniei, dupa Bucuresti si Iasi. Cand ajungeti in vestul tarii, resedinta orasului Timis este unul dintre locurile pe care nu ar trebui sa le ocoliti deoarece ofera deopotriva numeroase obiective de vizitat, dovezi de istorie, oaze de relaxare si distractie plus servicii de cazare de cea mai buna calitate.

3 motive pentru care Timisoara este topul oraselor preferate de catre turistii romani!

Timisoara este un oras al premierelor!

Stiati ca Timisoara … este primul oras european iluminat electric si cel de-al doilea mondial.

Este primul oras european care a avut tramvai si primul oras din Romania cu un canal navigabil construit pe raul Bega.

Timisoara este orasul din care a pornit Revolutia din 1989.

Diversitate. Timisoara poate atinge in intregime toate asteptarile oricarui turist deoarece este unul dintre acele orase in care noul si vechiul pot fi admirate deopotriva, unde cultura si istoria sunt prezente la orice pas, iar monumentele arhitecturale se imbina extraordinar cu spatiile verzi care ofera liniste si relaxare.

Timisoara este locul cu atractii turistice deosebite! Cea mai vizitata zona a Timisoarei este, fara indoiala, centrul orasului. In Piata Victoriei, locul din care a pornit Revolutia din 1989, puteti vedea, de exemplu, si cea mai inalta biserica din Romania – Catedrala Mitrolitana, dar si cladirea Operei, unul dintre cele mai insemnate spatii culturale ale orasului.

Turistii pasionati de cladiri cu arhitectura impresionata pot vizita in Timisoara: Palatul Neuhausz, Palatul Hilt & Vogel, Palatul Merbl, Palatul Dauerbach, Palatul Széchenyi, iar cei indragostiti de cultura pot asista la unul dintre numeroasele spectacole sau evenimente culturale care se desfasoara aici.

In ceea ce priveste cazarea la un pret decent, recomand cu incredere Pensiunea Elisei din Timisoara.